• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Pentru a fi la curent cu toate meciurile oferite de catre site-ul nostru, adaugati-ne id-ul de YM impact_cu_fotbalul@yahoo.com
De azi ,18 August 2011 . www.impact cu fotbalul va prelua transmisiile doar sub forma de SopCast .
Pentru membrii mai vechi ai acestui Fan Club care s-au obisnuit cu surse Flash ,punem la dispozitie doua linck-uri cu playere Flash.
1. Pentru vizualizarea meciurilor online aveti nevoie de instalarea aplicatiei SopCast 2. Folositi Internet Explorer pentru a vizualiza meciurile online disponibile pe www.impact cu fotbalul dupa instalarea pluginului SopCast. 3. Daca doriti sa vizualizati meciurile de fotbal online cu Mozilla FireFox va trebui sa instalati urmatorul plugin Dowloand 4. Daca doriti sa vizualizati meciurile de fotbal online cu Google Chrome va trebui sa instalati urmatorul plugin Dowloand Daca nu aveti instalat Plugin-ul Sopcast il puteti descarca de aici : Dowloand Cerinte: Conexiunea minima necesara este de 512 kbps (recomandat 1,5 Mbps sau mai mult). Streaming-ul live se deschide automat cu SopCast Player ,in IE sau prin IE tab din Firefox sau Chrome.Pentru vizionare asteptati intre 10 - 60 secunde pana ce se initiaza conexiunea.Dupa instalarea pluginurilor faceti refresh la pagina sau inchideti si redeschideti browserul ! Pentru vizionare in Full Screen faceti dublu click pe player. Important : Dati click dreapta pe bara de sus de culoare galbena si selectati "Run ActiveX Control" pentru a permite rularea plugin-ului Tv in Internet Explorer .Exemplu : foto Va rog ca atunci cand meciurile de fotbal online nu au semnal sa ma anuntati pe chat si voi lua masurile, care tin de mine, pentru ca programul sa fie din nou online live.
Linck-uri utile

luni, 30 mai 2011

"Toni Polster, unde eşti, să vezi circul din Giuleşti?" La Gheata de Aur a lui Cămătaru a muncit toată Divizia A

Posted by vasy On 11:33 No comments

Al doilea episod frizând penibilul s-a petrecut în campionatul 1986-1987. Pentru a înţelege cum a fost posibil ca un mare fotbalist, precum Rodion Cămătaru, să fie implicat într-o mascaradă atât de evidentă încât L'Equipe l-a premiat cu "Gheata de Aur" şi pe ocupantul locului doi din acel sezon, austriacul Toni Polster, e nevoie să vedem contextul.

Mircea Lucescu venise la Dinamo în toamna lui 1985 şi pornise reconstrucţia echipei într-un moment de maximă expansiune a Stelei, care în primăvara lui 1986 cucerea Cupa Campionilor. În sezonul 1986-1987, la Dinamo apăruseră Lupu şi Mateuţ, fusese adus şi Cămătaru de la Craiova. Întăririle n-au fost însă suficiente, Steaua a defilat.

Ultimele speranţe ale dinamoviştilor de a se bate la titlu s-au risipit pe 13 mai 1987, în etapa a 27-a, când derby-ul din "Ştefan cel Mare" cu Steaua s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Mai erau şapte etape până la final, iar roş-albaştrii aveau nouă puncte avans în clasament. Din acel moment, Dinamo a renunţat la cursa de urmărire şi s-a reorientat către un obiectiv internaţional: "Gheata de Aur".

21 din 23 de goluri - marcate de Cămătaru

Cel ales pentru a fi catapultat spre obiectiv: puternicul Rodion Cămătaru. Fotbalist foarte valoros, excelent marcator, participant la marea calificare a Craiovei în semifinalele Cupei UEFA, în 1983, "Cami" marcase în primele 27 de etape 23 de goluri. Ceea ce a urmat a fost însă halucinant.

În ultimele şapte etape, Dinamo a mai câştigat doar şase puncte, dar a înscris 23 de goluri, dintre care 21 date de Cămătaru! Au fost câte trei goluri cu Corvinul, Oţelul şi Rapid, patru cu Sportul, cinci cu Jiul! Râdea toată lumea: jucătorii, suporterii adversarilor, până şi fanii proprii. La blatul cu Flacăra Moreni, 2-3 în "Ştefan cel Mare", în care Cămătaru a înscris de două ori, iar oaspeţii s-au pus la adăpost de retrogradare, spectatorii de pe Dinamo au protestat la scenă deschisă.

Cum să faci echipa ca să iasă bine

Apogeul a fost atins în ultima etapă, la Rapid - Dinamo 4-3, toate golurile oaspeţilor fiind înscrise de Cămătaru. Galeria "feroviarilor" a ironizat teatrul de pe teren prin scandări rămase celebre în folclorul fotbalului nostru: "Cămătaru Rodion, nu e gheată, e şoşon!", "Cămătaru, hai pe noi, să ne dai şi golul doi!", "Toni Polster, unde eşti, să vezi circul din Giuleşti?".
Uneori, lucrurile se aranjau mult mai subtil. "Eu am făcut marcaj la Cămătaru… Nu mi-a spus nimeni că trebuie să-l las pe Cămătaru să dea goluri, dar eu abia debutasem, aveam 19 ani, n-am avut nicio şansă în faţa lui, care era un internaţional de 30 de ani, cu vastă experienţă...", povesteşte Adi Matei". În general, foştii adversari ai lui Cămătaru admit că un asemenea record e imposibil de realizat "pe bune".

"Ceva-ceva a fost"

Constantin Pană, mijlocaş la Sportul în meciul câştigat de "studenţi" cu 5-4 în faţa dinamoviştilor şi în care toate golurile oaspeţilor au fost date de Cămătaru, garantează: "Mie, personal, n-a venit nimeni să-mi dea ordin să mă dau la o parte. O singură dată ni s-a atras atenţia să ajutăm «U» Cluj şi atunci am refuzat să joc. Nici la meciul cu Dinamo nu ne-a spus cineva ceva. Dar, într-adevăr, ceva-ceva a fost în acel an... Părerea mea e că nu se poate nicăieri în lume realiza aşa ceva, să dai 21 de goluri în şapte etape!".

L'Equipe i-a dat "Gheata de Aur" şi austriacului

Finalul sezonului i-a găsit pe Polster cu 39 de goluri, iar pe Cămătaru cu 44. Francezii de la L'Equipe au fost nevoiţi să-i acorde "Gheata de Aur" românului. Într-un act de justiţie rămas fără precedent a fost premiat, tot cu "Gheata de Aur", şi Polster, ocupantul locului secund.

"Nu voi uita toată viaţa acel sezon! Citeam săptămânal rezultatele în ziar şi mi-am dat imediat seama că se întâmpla ceva necurat!", avea să povestească Polster, acum trei ani, într-un interviu din Evenimentul zilei. "Cămătaru nu putea da 21 de goluri în şapte etape. Aşa ceva nu se poate întâmpla nicăieri în lume! Ca o recunoaştere a nedreptăţii care mi s-a făcut, ulterior am primit şi eu «Gheata de Aur». Eu dădusem toate golurile pe bune. Cămătaru a fost un golgheter mare, care ar fi făcut carieră şi fără aranjamente".

"Măi, vă rog frumos, lăsaţi-mă-n pace! Mă luaţi cu vrăjeli din astea...", Rodion Cămătaru, după ce a aflat subiectul discuţiei

"Mie nu mi-a spus nimeni să mă dau la o parte, dar ceva-ceva a fost atunci. E imposibil să dai 21 de goluri în şapte etape", Constantin Pană, titular la Sportul în meciul în care Cămătaru a dat patru goluri

"Cangurii" au avut "doar" un jucător pe fals

În contextul obiceiurilor împământenite în România, şmecheria la care s-a recurs în 1981, când naţionala sub 20 de ani a obţinut bronzul la Mondialele din Australia folosind "doar" un jucător care depăşise limita de vârstă, pare o bagatelă. Ioan Andone a fost luat în lot şi titularizat în meciurile de la antipozi cu acte care atestau că se născuse la 1 august 1961, deşi fotbalistul se născuse, în realitate, cu un an şi jumătate mai devreme, la 15 martie 1960.

"Aveam 19 ani atunci, eram un copil, cum puteam eu să fac marcaj la Cămătaru?", Adi Matei, fundaşul care l-a ţinut pe Cami la Rapid - Dinamo 4-3

sursa:www.prosport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza

 
www.impact cu fotbalul nu gazduieste si nu emite nici un stream live pe internet ! Acest site este doar o interfata, un motor de cautare ce indexeaza link-uri publice aflate in circulatie libera pe internet. Acest site este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe site sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui site si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Comentariile aiurea pot fi sterse fara preaviz. Disclaimer This site does not host, archive, store any videos on our web page. All links embedded in this site (impact-cu-fotbalul.blogspot.com) are found freely available around the web, just index what is publically available (so do all other search engines for that matter) We make no gaurantees or promises in our service and take no liability for our users actions. We are not affiliated nor claim to be affiliated with any of the owners of videos/streams played on our site. All content is copyright of their respective owners. This site contains several links to third-party sites. impact-cu-fotbalul.blogspot.com provides these links as a convenience and does not endorse the companies or contents of any such sites. impact-cu-fotbalul.blogspot.com has no control over, is not responsible for, and makes no representation and warranty and disclaims all liability with respect to, any such site, any content on any such site or any such site's privacy practices. Use such sites at your own risk. If you make use of this site you agree to respect the rights of the content owners. If not you should leave this site.